Tekniikkablogi: Katalysaattorin kennotyypit ja niiden tunnistaminen

Etsitkö uutta katalysaattoria, jolla pääset läpi päästömittauksesta, mutta saat vapaaksi ne vakioon kattiin hukkuneet hevosvoimat. Tai ehkä haluat vain parantaa luotettavuutta ja hankkia katalysaattorin, joka kestää auton loppuiän. Katalysaattoriostoksilla joudut tekemään päätöksen erilaisten kennovaihtoehtojen välillä, tässä oppaamme kennotyyppien saloihin.

1. Kennomateriaaleja on kaksi, keraaminen ja metallinen. Keraamikenno on alkuperäiskatin materiaali 99% autoista. Se on halpa tuottaa ja hoitaa hommansa, ellei jotain poikkeuksellista satu. Tällainen sattumus voi olla esimerkiksi sytytyskatkos tai kiviosuma mökkitiellä. Myös ajan hammas nakertaa kattia, joskus vain vuodet tulevat täyteen. Keraamisen kennon tunnistaa nelikulmaisesta kennomuodosta ja tiiliseinän suorasta orientaatiosta. Tässä kuva keraamisesta kennosta.

Toinen vaihtoehto on metallikenno. Yleisesti ottaen metallikenno kestää enemmän lämpökuormaa ja fyysistä iskua, sillä se ei murene kuten keraaminen kenno. Tunnistat metallisen kennon spiraalimaisesta rakenteesta, jossa kennorivistöt kiertyvät keskinavan ympäri. Tässä esimerkkikuva.

2. Katalysaattorit luokitellaan mystiseltä kuulostavan numeerisen arvon perusteella. Monet myyntihenkilötkään eivät ymmärrä mitä puhuvat, kun tarjoavat ”200-kennoista” katalysaattoria. Lukeman oikea yksikkö on cpsi, cells per square inch eli solujen määrä neliötuuman pinta-alalla. ”200-kennoinen” katalysaattori on siis mikä tahansa katti, jossa kennon soluja on neliötuuman alueella 200 kappaletta. Tätä on hyvin vaikea ja hidas alkaa itse laskemaan, mutta hahmottamiseksi esitämme kolme erilaista metallikennoa erilaisin kennotiheyksin.

Ylläolevassa kuvassa on Magnaflown edullinen metallikatti, jonka kennotiheyttä ei ole virallisesti ilmoitettu. Uskoisin sen olevan noin 400 cpsi. Tämä riittää normaaleihin käyttökohteisiin ja lämpenee nopeasti päästöjä puhdistamaan.

Näyte numero kaksi on kotimainen 200 cpsi FIA-hyväksytty kilpakatalysaattorin kennosto, jollaista käytämme paljon eri tuotteissa ja räätälöintiprojekteissa. Kuten huomaat, solut ovat fyysisesti suuremmat ja kennoja on määrällisesti vähemmän pinta-alaan suhteutettuna.

Viimeisenä 120 cpsi kotimainen FIA-hyväksytty kilpakenno kaikkein rajuimpiin sovelluksiin, kuten Rallicross Supercars. Kennosto on vielä aiempaakin harvempi ja yksittäiset solut suuremmat.

 

Katalysaattorin lopullinen virtauskyky riippuu virtauksen kokonaispinta-alasta, jolloin kennotiheys ja kennoston kokonaishalkaisija ovat vaikuttavat määreet. Puhdistustehoon puolestaan vaikuttaa kennotiheys, pinta-ala sekä jalometallien määrä kennostossa. Jalometallit hoitavat itse puhdistuksen, ja ne ovatkin katalysaattorin kallein raaka-aine. Yleensä kaikkein halvimmissa katalysaattoreissa juuri jalometallien määrästä on tingitty ensimmäisenä.

Jos tarvitset apua katalysaattorivalinnassa, ota rohkeasti yhteyttä. Pidämme kaikkia perustyyppejä varastossa, ja neuvomme mielellämme.