Tuote-esittely: Turbosmart CompGate

Hukkaportti on viimeinen komponentti turboauton konehuoneessa, jonka laadusta haluat tinkiä. Kaikki hukkaporttiin liittyvät ongelmat johtavat yleensä suoraan tai välillisesti todella kalliiseen remonttiin. Henkilökohtainen suosikkiporttini moneen kohteeseen on Turbosmartin CompGate 40mm. Tässä artikkelissa avaan hieman niitä yksityiskohtia, jotka tekevät CompGatesta niin hyvän.

CompGate on pieni. Todella pieni. Se on niin pieni, että koko tekee siitä melkeinpä söpön ollakseen kilpa-auton osa. Portin korkeus on vain 99mm ja paino kuvissa olevalle 14psi mallille vain 770 grammaa. Näin se mahtuu todella ahtaisiinkin konehuoneisiin eikä rasita pakosarjaa turhalla massiivisuudella. Virtauspesän osuus 40mm venttiilillä varustetun portin koosta on valtaosa, ja hienosti toteutettu rosterivaluinen virtauspesä mahdollistaa portin kokoon nähden poikkeuksellisen suuren virtauskapasiteetin. Kiinnitys tapahtuu V-pantaliittimin sekä sisäänmeno- että poistopuolilta. Tämä mahdollistaa nopean irroituksen ja kiinnityksen, kompaktin koon sekä luotettavan kiinnityksen kilpa-autoilun tärinöissä, värinöissä ja lämpökuormissa.

Ajoin aikanaan vuosia sitten kilpaa edullisella hukkaportilla. Suurin murheenkryyni oli hukkaportin kalvon palaminen. Turbosmart on ratkaissut kalvopesän luotettavuuden erinomaisesti, virtauspesän ja kalvopesän välissä on sekä rosterinen lämpösuojakilpi, että ilmarako. Ilma on erittäin hyvä eristysaine, usko tai älä!

Kuvittele tilanne, jossa joudut vaihtamaan hukkaportin jousta. Olet ehkä dynossa, ja kallis tuntitaksa tikittää kun hiki hatussa ruuvaat kuumassa konehuoneessa kuusiokoloruuveja kalvopesän kiinnityksestä, kierros per ruuvi kerrallaan, jotta saat kalvopesän suorana ylös korkkaamatta kierteitä kiinnityslaipoista. Tai kisavarikolla, kun seuraavaa ajosessiota varten olisi muutakin tekemistä ja aikaa ei koskaan liiaksi.

CompGaten kalvopesä aukeaa yhdellä suurella pikalukitusrenkaalla. Mukana tulevalla, coilover-iskarin avainta muistuttavalla työkalulla rengas löysytetään hieman auki. Tämän jälkeen voit toisella kädellä painaa kalvopesää alas, jolloin toinen käsi kiertää renkaan auki kevyesti. Pienellä harjoittelulla operaatio sujuu sekunneissa! Samalla portin kokonaiskorkeuden tarve vähenee, koska kiinnitysruuvien pituutta ei tarvitse huomioida kalvopesän mitoituksessa.

Jousien alta löytyy jousilautanen ja venttiilinvarren pidätinruuvijärjestely. Olin todella ilahtunut löytäessäni rengassokan pidätinruuvien päältä. Olen nimittäin asiakkaan auton kanssa työskennellessäni pitänyt kädessäni helistimeksi muuttunutta, kallista merkkihukkaporttia, jonka ruuveista kaksi kolmesta oli päässyt löystymään ja putoamaan suoraan kalvon päälle. Turbosmartilla tämäkin on otettu huomioon ja mielenrauha on taattu.

CompGaten todellisen koon ymmärtää tästä kuvasta. Vieressä Holset HX40-sarjan ahdin ja 4″ downpipe. Kahdella CompGatella toteutetaan monet pulssisarjat tuplanieluisille ahtimille. Yksi iso ei ole vaihtoehto, sillä pulssitoiminta menee silloin harakoille aina, vaikka virtauksia kuinka yrittäisi tuoda jaettuna hukkaportille asti. Täyttä tiiveyttä venttiilille on mahdoton tehdä ilman, että lämpölaajetessaan väliseinä painaa hukkaportin venttiilin kannolle.

Kun haluat apua hukkaportin valintaan, ota yhteyttä meihin. Käytettävä moottori, ahtopaine ja ahdinvalinta sekä auton käyttötarkoitus vaikuttavat olennaisesti siihen, millainen hukkaporttijärjestelyn tulee olla. Olemme itse käyttäneet Turbosmartin tuotteita omissa kilpa-autoissamme, ja uskallamme siksi suositella niitä myös asiakkaillemme. Kun valitsee porttinsa oikein, ei siitä tarvitse enää koskaan stressata.

Tilaa Turbosmart-hukkaportit nopein toimitusajoin verkkokaupastamme Suomen parhailla hinnoilla: http://www.martelius.com/verkkokauppa/fi/index.php?module=ekauppa&type=44&group=AH

Teksti ja kuvat: Markus Martelius