Pro-pinnoitteet

Pro-pinnoitteet ovat Tech Linen liuotinpohjaisia, uunitettavia pinnoitteita jotka vaativat ammattimaiset välineet ja olosuhteet. Näiden pinnoitteiden ostosta, ota yhteyttä myyntiimme tai  kysy tarjousta osien pinnoitukselle  yhteystiedot: Laitilan Autocenter Oy, puh: 0503559187 / myynti@laitilanautocenter.fi

TLTD

TLTD on lämpöä haihduttava pinnoite. TLTD muodostaa kemiallisesti kestävän kalvon, joka parantaa kappaleen kykyä säteillä lämpöenergiaa ulospäin. Pinnoitteeseen lisätyt voiteluaineet pitävät pinnan puhtaana. Testeissä on havaittu TLTD-käsittelyn parantavan kappaleen lämmönsäteilykykyä jopa yli 30%.

Lataa tästä TAMK Formula-Student tiimin tekemä laboratoriotutkimus TLTD:n vaikutuksesta vedenjäähdyttäjässä (pdf 166kt).

Tavanomaiset käyttökohteet ovat jarrusatulan ulkopinnat, jarrulevyn tuuletuskanavat ja keskiöt, öljyn, veden ja ahtoilman jäähdyttimet, venttiilikopan ja öljypohjan ulkopinnat, ilmajäähdytteisen moottorin jäähdytysrivat yms.

TLTD-käsitelty pinta on väriltään puolikiiltävä musta. Kovetus uunittamalla 1h 150ºC.

Keraamipinnoitus

Kuvassa TLTD-käsitelty välijäähdytin.

TLHB

TLHB on lämmönjohtumista estävä pinnoite. Sen lämmöneristyskyky on erinomainen ja se kestää erittäin korkeitä lämpötiloja. TLHB ei ole tarkka kerrospaksuudesta, joten se voidaan myös valuttaa tai levittää sienellä kinkkisiin sisäpintoihin. Pinnasta tulee erittäin sileä, ja se estää karstan tarttumista tehokkaasti.

Tavanomaiset käyttökohteet ovat sylinterinkannen pakokanavat, peltipakosarjojen sisäpinnat, jarrupalojen taustapuolet sekä jarrusatulan sisäpinnat.

Kovetus uunittamalla 1h 150ºC.

TLML Kiinteä voiteluaine

TLML on molybdeenidisulfidipohjainen kiinteä voiteluaine, joka pienentää kitkaa, madaltaa lämpötiloja, vähentää kulumista, suojelee voitelun katketessa ja pidentää osien elinikää. TLML tunkeutuu metallin huokosiin kyllästäen sen. Ei pienennä välystä, kun kovetuksen jälkeen pinta hangataan ohueksi.

Suurin hyöty saavutetaan pinnoittamalla roiskevoidellut liukupinnat, kuten männänhelmat, venttiilin varret, jouset, nokat, kaikki venttiilikoneiston osat, öljypumppu, ketjupyörät jne. Painevoidelluissa kohteisssa, kuten laakeriliuskat, pinnoite suojaa vauriolta öljyfilmin pettäessä tai rajavoitelulla, ja käynnistyksessä ennen paineen nousua. Hyviä tuloksia on saatu myös voimansiirron hammaspyörien pinnoituksella, tällöin voimansiirron kitkajohdannaisia tehohäviöitä saadaan pienennettyä, osien lämpötiloja laskettua ja kulumista vähennettyä olennaisesti.

Venttiilijousien jäähdytys on täysin moottoriöljyn varassa ja pakoventtiilien jouset kuoleentuvat nopeasti. Venttiilijousien pinnoitus lisää niiden käyttöikää noin 300%, koska molybdeeni sitoo öljyä parantaen jäähdytystä. Suosittuja kohteita ovat myös vaihteistojen hammaspyörät ja vetopyörästöt (kisakäytössä todettu 20ºC lämpötilan pudotus, ja käyttöiän pidentyminen 800%).

Kovetus: 1 tunti 150ºC, alle monien osien vahingoittumislämpötilan (venttiilinjousilla 200°C ja joillain pinion-pyörillä 165°C).

Keraamipinnoitus

Kuvassa TLML-käsitellyt perävälityksen lautaspyörä ja pinjoni.