Yleisosat

Yleisputket ja käyrät

Valikoimassamme on laaja skaala yleisputkia ja -käyriä niin tavallisesta teräksestä kuin rosteristakin.

Suoria putkia löytyy 1,0m ja 0,5m mittaisina, ja niiden toisessa päässä on laajennusmuhvi hahloilla puristusliitosta varten.

Kaikki taivutetut käyrät ovat kauttaaltaan pyöreitä tuurnataivutettuja, mutkissa ei ole ryppyjä eikä lommoja.

Tiukkasäteiset käyrät ovat pitkittäishitsattu prässätyistä aihioista, näin mutkan säteestä saadaan todella jyrkkä ahtaita tiloja varten.

Suositut J-käyrämme ovat mainiota rakennustarviketta pakosarjan tekoon. Muista myös paksuseinämäiset turbokäyrät ferriittisestä ruostumattomasta AISI 409-putkesta tukevan ja kestävän turbosarjan rakennusmateriaaliksi.

Yleisvaimentimet

Valikoimassamme ovat äänenvaimentimet 1-3/4″ – 4″ (44,5-101,6 mm) virtausputkiliitoksille.

Virtauksen ja tehon kannalta paras ratkaisu on suoraan läpi virtaava vaimennin. Reikäputken ympärille pakattu villapanos absorboi energiaa ääniaalloilta vaimentaen näin ääntä. Nyrkkisääntönä: Mitä suurempi vaimentimen tilavuus, sen tehokkaampi vaimennuskyky.

Katuvirityskäyttöön soveltuvat turbovaimentimet vaimentavat ääntä tehokkaammin, mutta eivät virtaa aivan suoraan läpi hengittävän veroisesti. Virtauskyky on kuitenkin erinomainen verrattuna useimpiin autojen alkuperäisvaimentimiin.

Jousto-osat

Valikoimastamme löytyvät niin palje- kuin nivelmalliset jousto-osat pakoputkistoihin.

Joustinpalje

Joustinpalkeemme ovat kaikki ruostumatonta terästä hitsattavalla kauluksella. Rakenne on laadukas kolmikerroksinen. Punossukka suojaa paljetta ulkopuolella, sisäkierteitys pitää huolen siitä, ettei palje huononna putkiston virtauskykyä. Joustot löytyvät liitoskoosta 45mm alkaen, 4″ putkikokoon päättyen.

Niveljousto

Kun pituussuuntainen tila on ahdas tai jouston yhteyteen halutaan avattava liitos, on niveljousto hyvä valinta. Jousikuormitteiset laipat pitävät välissään pallokartiotiivisteen, joka mahdollistaa jouston.

Jousto-osat löydät nettikaupastamme putkikoon mukaan. Huomio! Kaikki joustinpalkeet ovat hitsattavaa ruostumatonta terästä, ja soveltuvat sekä rosterista että tavallisesta materiaalista tehtyihin putkistoihin. Löydät palkeet tavallisten yleisosien kategoriasta, ei RST. 45mm joustot löydät kategoriasta haarat ja muut yleistarvikkeet.

V-pantaliitokset

V-pantaliitos on erinomainen vaihtoehto perinteiselle laipalle, kun tila on ahdas tai liitoksen nopea avattavuus ja uudelleenasennettavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Käytämme vain aitoja, huippulaadukkaita Clampcon V-pantaklemmareita sekä kotimaisia teräslaippoja, jotka eivät hevillä vetele hitsatessa.

V-panta

V-pannat löydät verkkokaupastamme liitosputkihalkaisijan mukaan.

Laipat

Varastoimme suurta valikoimaa erilaisia pakosarjojen ja pakoputkistojen laippoja. Laipat ovat tukevia laserleikattuja teräs- tai rosterilaippoja.

Koonmuutoskappaleet ja kartiot

Koonmuutoskappale

Valikoimassamme on sekä rosterisia että teräksisiä porrasmallisia koonmuutoskappaleita putkikoon kasvattamiseen tai supistamiseen.

Kartiomaiset sovitteet soveltuvat esimerkiksi ahtimelta lähtöihin tai ahtaan tilan koonmuutokseen.

Haarakappaleet

Laadukkaat ja virtaavat haarakappaleet niin pakosarjakollektorien tekoon kuin pakoputkiston haaroitukseenkin. Saatavana RST ja tavallisesta teräksestä.

Äänenvaimennintarvikkeet

Reikäputki

Äänenvaimentimien tee-se-itse rakenteluun tai korjaamiseen löytyvät valikoimistamme vaimenninvillat, teräsvillat ja reikäputket.

Katalysaattorit

Katalysaattori

Katalysaattori

Maan kattavin valikoima katalysaattoreita viritys-, kilpa- ja siviilikäyttöön löytyy meiltä aina varastosta.